M i r r o s
V e r r a s s e n d    o n t w i k k e l e n

Mijlpalen


Het begon allemaal in 2005 met beelden in een visualisatie.

Er was gezegd dat we een waterdier zouden zien, en jawel: daar zag ik een zeepaardje. We zwommen samen, en voelden ons blij. Heerlijk om zo vrij te zijn in de zee, eindeloos water om ons heen. Ik kwam met mijn hoofd boven het water uit. Opeens zag ik een grote rubberboot aankomen. Er zat een mens in. Een mens met een camera. Het voelde zo ongepast, niet op zijn plaats. De camera, die mens die beelden wilde vastleggen. Mijn linkerhersenhelft was aan het werk: logisch denken, analyseren. En dat terwijl ik zo lekker aan het zwemmen was met 'mijn' zeepaardje ... de verbeeldingskracht van mijn rechterhersenhelft ...

seahorse

Na afloop bedacht ik dat ik niet alleen mijn linker- en rechterhersenhelft gescheiden aan het werk liet. Ook de plaats waar ik die delen van mezelf uitte en beleefde was verschillend. In Nederland was ik de nuchtere Mirjam. Een vrouw die met beide benen op de grond stond, en niets had met al dat zweverige spirituele gedoe. Alleen het van vroeger meegekregen katholieke geloof had een plaats in mijn leven, wat spiritualiteit betrof. In Engeland echter, deed ik workshops, visualisaties, meditaties, had ik gesprekken over God en welke eventuele kracht dan ook ..., kortom: was ik juist heel veel bezig met spiritualiteit.

Die werelden, die twee hersenhelften, die zouden toch veel meer met elkaar te maken kunnen krijgen, zo was mijn idee. Ik was toch niet twee verschillende personen, nee, ik was één mens!

Dus in Londen volgde ik een introductie van The Art of Living, en in Nederland vervolgens cursussen daarvan. In Londen deed ik visualisaties rondom The Animal of my Heart en in Nederland vervolgde ik de 'gesprekken' met mijn innerlijke dieren. Ook gaf ik mijn eerste workshop hierover in oktober 2008.

Ook de workshop SoulCollage® haalde ik naar Nederland. Mijn enthousiasme hierover was zo groot, dat ik niet alleen voor mezelf bezig ging. Ik wilde het laten ervaren door vriendinnen.

card 675

Na twee geslaagde bijeenkomsten was er vraag om méér ... en dat groeide uit tot een terugkerende workshop, waar ook - voor mij - onbekenden aan mee deden: de één nam de ander mee en zo ging het verder ....

Toen er meer en meer mensen van buiten mijn vriendenkring mee gingen doen, kwam de vraag of ik een website had. Tot nu toe verwees ik door naar de websites die voor mij een bron van inspiratie zijn, maar in juli 2009 was mijn eigen website online.

In februari 2010 voegde ik de pagina Meditatief wandelen toe, nadat ik al vele malen ervaren had hoe verkwikkend en ontspannend dit is. Ook hierbij wil ik anderen in de gelegenheid stellen dit met mij te ervaren.

genieten

In juni 2011 maakte ik een pagina over het Kunstzinnig dynamisch coachen, wat ik voor die tijd ook wel deed, maar nog niet breed had aangeboden. Tevens voegde ik de workshop Schenken en ontvangen toe.

In 2013 deed ik voor het eerst mee met de Landelijke Dag van de Stilte. Ik gaf een workshop Mindfulness, samen met een collega. Sindsdien doe ik elk jaar mee, want stilte speelt een belangrijke rol in veel van mijn activiteiten.
De try-out van de workshop In stilte creatief hield ik in december 2013. Dankzij het enthousiasme van de deelnemers en mijzelf maakte ik ook hiervan een pagina.

Op 10 januari 2014 schreef ik me in bij de Kamer van koophandel Rotterdam. Weer een mijlpaal!

In 2015 gaf ik voor het eerst mijn workshop SoulCollage® in een gehuurde ruimte in het land. Daarnaast gaf ik de workshop Dieren met betekenis voor het eerst in het buitenland ... ja, België is toch echt buitenland!

In 2017 gaf ik drie try-out workshops Creatief met Acryl: verf gieten op een canvas, en deze dan bewegen en de verf laten lopen. Daaruit leerde ik dat het voor mij niet te doen is deze workshop aan te bieden. Verf vermengd met 2 vloeistoffen op een kei of steen gieten is wel te doen. Dit kan, net als Zentangle®, mandala kleuren, flesje verven en nog veel meer, in de workshop In stilte creatief.

In 2018 gaf ik mijn 100e workshop SoulCollage®!!! Dat had ik tien jaar geleden niet kunnen bedenken.

Na vijf jaar activiteiten te hebben aangeboden op de Landelijke Dag van de Stilte, werd ik in 2019 ambassadeur van de Stilte en coördinator van Zuid-Holland.

Dankzij Corona ontdekte ik in 2020 dat online workshops net zo diepgaand kunnen zijn als de workshops die ik de twaalf jaar daarvoor had aangeboden!
Vanaf de eerste lockdown gaf ik stiltewandelingen in de Rhoonse Grienden. Deze werden aangekondigd in het plaatselijke weekblad. Soms liep ik met één deelnemer, soms met zeven. En soms liep ik in mijn eentje...

In 2021 ben ik begonnen met gecombineerde workshops van SoulCollage® en Krachtdieren. Twee krachtige methodes, die elkaar versterken. Dit jaar gaf ik voor het eerst een workshopserie en later een losse workshop met andere SoulCollage®-facilitators. Tevens sloot ik mij aan bij Het Kampvuur, een lokaal initiatief waarin diverse enthousiaste mensen zich verbinden rondom thema's gezondheid, creativiteit en spiritualiteit.

Vanaf 2022 gaf ik de workshops MeCards4Kids™ op basisscholen aan leerlingen van groep 6, 7 en 8. Creatief bezig zijn en jezelf beter leren kennen: een mooie combinatie.
© www.mijn-eigen-website.nl