M i r r o s
V e r r a s s e n d    o n t w i k k e l e n

Kunstzinnig Dynamisch Coachen


Vanaf 2000 heb ik scholing gedaan en praktijkervaring opgedaan met coachen. Tot 2010 bestond dit coachen alleen uit gesprekken, meestal één op één, en in een enkel geval met meerdere personen. In dat jaar ben ik gestart aan De Kleine Tiki, school voor kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling. Vanaf 2011 bied ik mijn coachvaardigheden via mijn website aan.

Kunstzinnig dynamisch coachen, KDC, is coachen met behulp van kunstzinnige activiteiten.

wankel

Kunstzinnig: denk hierbij aan werken met klei, verf, potlood, drama, gedichten, verhalen, voice-dialogue etc.
Dynamisch: hierbij gaat om het inzetten van kunstzinnige technieken, die niet van te voren zijn bedacht. Tijdens het coachen wordt duidelijk welke techniek gebruikt kan worden. Dit wordt altijd in overleg met de gecoachte gedaan.
Coachen: wat voor mij de mooiste definitie van coachen is, is deze: "het beste in de ander naar boven halen". Coachen is voor mij vragen stellen en liefdevol confronteren. De ander verder helpen, door hem of haar zelf tot inzichten te laten komen.Het onderwerpgier

Bij coachen kun je met heel diverse onderwerpen aan de slag. Deze vragen kunnen liggen op het gebied van werk, relaties, gezin, school. Ze kunnen te maken hebben met sociale aspecten van je leven, fysieke, cognitieve, emotionele of spirituele. Welk onderwerp je ook inbrengt: ik ga ervan uit dat jij weet waar het over gaat, en dat ik je hierbij kan helpen. Niet doordat ik inhoudelijk weet wat het antwoord op jouw vraag is, maar doordat ik je via het coachingsproces kan helpen je eigen antwoord te vinden.
De vormWe beginnen de sessie met gesprek. Al snel kiezen we voor een bepaalde kunstzinnige opdracht. Dit varieert van werken met potloden, krijt, verf of klei tot het spreken vanuit één van je verschillende stemmen (voice dialogue). Het gaat hierbij niet om dat er iets 'moois' gemaakt dient te worden. Kom gewoon in beweging, laat je handen bezig zijn en zet het idee uit je hoofd dat dit alleen iets voor kinderen zou zijn. De ervaring leert dat het waardevol is voor elke leeftijd! Uit alles wat jij maakt, is informatie over jou te halen: elk beeld kan jou die informatie geven, waar je via woorden misschien niet achter zou zijn gekomen.

behoefte

Doordat ik je, als het werkstuk af is, vragen stel, ontdekken we samen de betekenis van je werk. Hierdoor krijgt dat wat besloten ligt in je creatie, alsnog woorden, en zo word je je meer bewust van wat er speelt en wat je zou kunnen helpen. Via huiswerk kun je hier dan weer kunstzinnig mee aan de slag.

Doelen van het coachen:


- Het leren herkennen wat de effecten van je eigen gedrag zijn.
- Het groeien van binnenuit door het vergroten van het bewustzijn en het ontdekken van je mogelijkheden.
- Het komen tot oplossingen, het vinden van antwoorden op vragen of het leren hanteren van problemen.

Het uiteindelijke doel is een hogere kwaliteit van leven.
Praktische informatie


Waar het bij het coachen om gaat, is dat jij zelf de touwtjes in handen houdt. Jij bepaalt waarover je het wilt hebben, en wat je wilt bereiken. Heb je een vraag, of een onderwerp waar je verder mee wilt komen, neem gerust contact op. Samen kijken we naar hoe ik jou daarbij kan helpen.

Wanneer: op afspraak, overdag of 's avonds, doordeweeks

Plaats: Poortugaal

Kosten: 69 euro per uur, inclusief kunstzinnig materiaal. Voor mensen met alleen een bijstandsuitkering is de prijs 46 euro. Voor bedrijven geldt een tarief van 103 euro.
Een kennismakingssessie van een half uur kost 30 euro.
© www.mijn-eigen-website.nl