M i r r o s
V e r r a s s e n d    o n t w i k k e l e n

Meditatief wandelen


Wandelen in stilte


Meditatief wandelen is het wonder van het gewoon lopen herkennen, niet als middel om ergens te komen maar om in contact te komen met de volheid van het leven. Wanneer je een natuurwandeling maakt en afstand neemt van de drukte, kun je tot nieuwe gedachten of nieuwe inzichten komen. Al wandelend en mediterend laden we ons op met de rust rondom ons, en herinneren we de stilte in onszelf. Het tempo van de wandeling is rustig.


knot

Grienden

Misschien komt tijdens deze wandeling vanzelf datgene in je op waar je nog niet klaar mee bent. De gevoelens en gedachten die bij je naar boven komen merk je op, en tegelijkertijd wandel je verder en beleef je de natuur om je heen. Door dit te doen wordt je geest geleidelijk kalmer en ontstaat een bredere kijk op de levenssituatie waarin jij je bevindt. Of je in deze tijd vooral obstakels op je weg vindt of dat het leven je juist toelacht, tijdens het lopen heb je alle gelegenheid om je te ontspannen in dat wat er is en de vrede te voelen die daarvan uitgaat.

Een wandeling is gezond door het bewegen, het beschermt tegen cognitieve achteruitgang en het verkleint de risico's op verschillende hersenaandoeningen, zoals dementie, beroerte en depressie.

Na de wandeling zul je je verkwikt voelen, vol energie om de dingen te doen die je wilt doen, of gewoon te ZIJN.

Hier vind je een interview met mij over de stiltewandeling.

schaduw

Als het anders loopt


Het kan tijdens de wandeling voor jou duidelijk worden dat je toch grote behoefte hebt om te praten. We kunnen samen besluiten hoe we hiermee om zullen gaan. Ik kan je een luisterend oor bieden. Daarnaast kan ik coachende vaardigheden inzetten. Ik heb hiervoor scholing gedaan en ervaring opgebouwd. Het is echter belangrijk om in ieder geval het eerste kwartier in stilte te wandelen.
grienden0702

grienden07

We wandelen in de Rhoonse Grienden.

De foto's op deze pagina heb ik in de grienden genomen.


Benieuwd naar één van de Nederlandse 'big five'? Kijk dan naar dit Youtubefilmpje

Op dit filmpje van 34 seconden zie je, wat jij ook zou kunnen zien als je in stilte wandelt ....


Beverburcht, 7 mei 2021

beverburcht


Praktische informatieWandeling in de Rhoonse Grienden, alleen met jou of met een klein groepje: op afspraak. We wandelen dan ongeveer drie kwartier.Ik heb momenteel geen data gepland. Neem gerust contact op: info@mirros.nl of +31626846373naarparkeerplaats

Je kunt parkeren net voorbij het toeristisch overstappunt (TOP) bij Albrandswaarsedijk 190 (in Albrandswaard). Dit is een grote groene grashalm van metaal. Rijd je die rechts voorbij, dan kun je rechtdoor en naar links: je gaat naar links.

Op de foto kom je van links en ga je links de parkeerplaats op. Dan rijd je helemaal naar achteren.
Wil je meer weten over de voordelen van wandelen, in de natuur wandelen en een meditatieve stiltewandeling in de natuur? Klik dan hier.


reeDe ree heeft het gebied gevonden! 22 december 2020


springtij


Springtij, 10 februari 2016

Iemand die deze foto zag vroeg waarom ik in de sloot liep. Ik zei dat ik op het pad liep. Zo bijzonder, zo'n hoge waterstand!


© www.mijn-eigen-website.nl