M i r r o s
V e r r a s s e n d    o n t w i k k e l e n

Workshop Dieren met betekenisTotemdier, krachtdier, hulpdier, innerlijke dier, huisdier ... gids, beschermer, wijze, vriend, waarschuwer, spiritueel begeleider ... deze workshop gaat over dieren die voor ons een speciale betekenis hebben, die ons persoonlijk iets te zeggen hebben.

Al heel lang gebruiken mensen uitdrukkingen met dieren, terwijl zij eigenlijk over zichzelf spreken. Wie is er zo sluw als een vos, zo sterk als een beer of zo bang als een wezel? We vergelijken mensen met dieren om bepaalde kwaliteiten of eigenschappen aan te geven. Ook in sprookjes en andere verhalen zien we dat dieren een grote rol spelen. De dieren krijgen menselijke karaktertrekken en vertellen ons iets over de mens.

We kunnen ze op verschillende manieren ervaren: in de natuur, in je huis, in films, dromen, tijdschriften, in je verbeelding etc.. We kunnen ze zien als stemmetjes van onszelf, die we verbeelden in de gedaante van een dier, en met wie we kunnen communiceren. Dit levert vaak verrassende inzichten op, die we met ons normale verstand niet zo duidelijk hadden kunnen bedenken! Zoals Einstein het zei: "Logica brengt ons van A naar B, verbeelding brengt ons overal".

De kunst is uit te vinden welke dieren voor onszelf van betekenis zijn, en wat die betekenis dan is.

Door middel van diverse technieken ontdekken we welke dieren belangrijk voor ons zijn. We gaan 'in gesprek' met het dier en luisteren naar de betekenisvolle boodschappen.

chakraschilderij

In de basisworkshop (zonder thema) gebruiken we onder andere een visualisatie die ons leidt langs de chakra's, de energiewielen in ons lichaam. Elke chakra staat voor een bepaalde energie. Het dier dat we zien verbeeldt deze energie.
Ook de manier waarop we het dier zien geeft weer hoe het ervoor staat met onze energie: is het dier fit en gezond, of is het gekooid of gewond?

totempaal

Bij het verlaten van deze workshop heb je kennisgemaakt met minimaal één betekenisvol dier.
Het kan het dier zijn dat je kracht geeft, of juist wijsheid, vriendschap of creativiteit.

Dit dier kan je helpen bij de vragen die het leven aan je stelt.card883

Op dit moment geen workshop gepland.Kijk hier voor zakelijke gegevens en hier voor contact.


Meer weten?
Klik hier voor achtergrondinformatie over de workshop Dieren met betekenis.linepaws


De workshop is voor iedereen toegankelijk.
Het is niet nodig de workshop SoulCollage® gevolgd te hebben.

linepaws
© www.mijn-eigen-website.nl