M i r r o s
V e r r a s s e n d    o n t w i k k e l e n

Over Mirjam


Mirjam


Mijn wortels liggen in een warm Rotterdams gezin. Ik ben moeder van twee volwassenen kinderen. Mijn droom om met mijn levenspartner samen te wonen is eind 2018 uitgekomen. En op 22 juni 2019 ben ik met hem getrouwd, op onze authentieke wijze. Met Hans deel ik mijn levensvisie. Card 96

Deze kenmerkt zich door begrippen als liefdevol, verbonden, passie, natuurlijk, duurzaam, open, betrokken en zuiver. Deze visie leef ik in mijn workshops, de coachingssessies en de andere activiteiten die ik aanbied.Ik heb Ciel, die al sinds 2009 mijn workshops doet, gevraagd iets te schrijven over hoe zij mij ervaart in de workshops SoulCollage®. Onderstaande tekst kreeg ik van haar.

Je bent hartelijk en gastvrij. Ik voel me altijd welkom.
Met een meditatie en soms ook oefeningen gaan we uit ons hoofd en in ons lichaam. We maken de overgang van de drukte van alledag en de reis naar de rust en stilte van het moment. Je legt kort en duidelijk uit wat er gaat gebeuren en dan is het stil. Wat zachte muziek op de achtergrond. Het is heel prettig om in die sfeer samen bezig te zijn met het scheuren van plaatjes en het maken van kaarten.
Dan is het tijd om te kijken naar de betekenis van onze kaarten. Je neemt de tijd en geeft ons de ruimte om werkelijk contact te maken met dat deel van onszelf dat in de kaart tot uitdrukking komt. Je luistert aandachtig naar ons antwoord op je vragen en bent betrokken bij wat er bij ons opkomt. Ook na vele workshops is het iedere keer weer verrassend welke inzichten zich aandienen. Dat kunnen prettige dingen zijn, maar ook minder prettige kanten van onszelf komen boven. Jij biedt de veiligheid om ook deze te kunnen voelen en accepteren.
Dan kijken we of we er een verband is met wat op dit moment in ons leven speelt. Jij waakt ervoor dat anderen niet reageren of onze kaart voor ons gaan duiden. Zo is het iedere keer weer zuiver ons eigen proces, zoals Seena Frost dat bedoeld heeft.
Deelnemen aan jouw workshops is thuiskomen bij mijzelf. Jij bent rustig, vriendelijk en bedachtzaam en daar geniet ik elke keer van. Wat ik bijzonder vind is dat je zelf niet uitgekeken raakt op het proces en altijd zelf meedoet en ons laat delen in jouw inzichten.

Opleidingen en werkervaring


Na de HBO-Verpleegkunde (1989) heb ik altijd gewerkt in de jeugdgezondheidszorg in de functies van wijkverpleegkundige, jeugdverpleegkundige, stafverpleegkundige en aandachtsfunctionaris kindermishandeling en huiselijk geweld. Hierin is het coachen van ouders, jeugdigen en jeugdverpleegkundigen, zowel individueel als in groepsverband, nog steeds mijn passie.

1992: Post HBO Ouder- en kindzorg / Jeugdgezondheidszorg certificaat

1992 - heden: diverse trainingen met betrekking tot gesprekstechnieken, werken met groepen, coaching aanstaande ouders, video interactie begeleiding en coachen verpleegkundigen.

2001 - 2002: Coachingstraining bij Associatie voor Coaching b.v. te Aerle Rixel.
Klik op: Associatie voor coaching

2006, 2017, 2021 en 2022: cursussen Art of Breathing, yoga, ademhaling met maandelijks 3 follow ups.
2006, 2008, 2013, 2016, 2022 en 2024: cursussen Art of Silence.
2022 Art of Meditation: Sahaj Samadhi bij Swami Purnachaitanya.
Dit alles georganiseerd door The Art of Living.
Klik op: Art of Living

2006 - heden: diverse workshops en trainingen op het gebied van sjamanisme en werken met innerlijke dieren zowel in Engeland als in Nederland, en sinds 2020 online met mensen uit Europa en de VS.

2010: Facilitator training SoulCollage® met jaarlijks twee verdiepingsdagen.
Klik op: SoulCollage®

certificaattiki

2010 - 2018: De Kleine Tiki, school voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling. Leerjaren 2, 3 en 4. Tevens de basisjaren Lichaamswerk en Stemwerk, en verdiepingsjaar Lichaamswerk en stemwerk.
Klik op: De Kleine Tiki

2010 - 2022: training Heel de Mens en training De Ont-Dekking, workshops Tantra, Ont-moeten, Geweldloze Communicatie, Kracht als kwetsbaarheid en Emotioneel lichaamswerk bij Kasteel de Schans, cursuscentrum voor persoonlijke ontwikkeling en bezieling.
Klik op: Cursuscentrum de Schans

2018, 2019, 2020 en 2022: Training Sjamanisme, Pou Uira Haka seminar en Uri Marama Toa Haka Seminar bij Vleugelhoorn, Samen voor Hart-Bewust-Zijn.
Klik op: Vleugelhoorn


© www.mijn-eigen-website.nl