M i r r o s
V e r r a s s e n d    o n t w i k k e l e n

Mijn luikjeskaartHet formaat van een SoulCollage® kaart staat wereldwijd vast. Een enkele keer steekt er wel eens een stukje afbeelding uit, waarbij ik duidelijk de boodschap 'hoor' dat dat stuk er niet afgeknipt mag worden.

Onderstaande kaart maakte ik naar aanleiding van een visualisatie die ik gaf. Ik laat deze altijd spontaan opkomen, en vertel wat ik zie, met daarvoor: "Stel je voor dat ...". Zo neem ik deelnemers mee. In de visualisatie was ik in de lucht.

de orkaan

Ik plakte deze kaart (zonder het luikje dat een beetje zichtbaar is). Daarna plakte ik een volgende kaart. Toen kreeg ik een onbestemd gevoel .. alsof de eerste kaart niet klopte. Ik nam de tijd om te voelen, en ervoer de behoefte om het plaatje in het midden te bedekken met de lucht die eromheen zichtbaar is. Alleen was het gevoel heel duidelijk: niet eroverheen plakken, maar een luikje maken. Ik krijg wel meer rare ingevingen .. dus ik deed wat mijn intuïtie zei. En zo maakte ik de kaart hieronder.


Na de workshop heb ik mijn kaarten laten spreken, waarbij de kaart met het luikje dicht eerst sprak, en pas na een aantal andere kaarten de kaart met het luikje open.
de leegte

Wie ben je?

Ik ben degene die leeg is, licht is, zacht is, rust biedt, ruimte biedt, plek geeft.

Wat wil je me geven? Rust, ruimte, plek.

Wat wil je van mij? Dat je bepaalt wanneer je rust wilt en dat neemt. Dat je, door in de rust en ruimte te zijn, ervaart hoe het met je is en wat je nodig hebt. Dat je weet dat je je volledig mag overgeven aan de leegte.

Is er nog iets dat je wil zeggen? Jij staat aan het stuur. Jij bepaalt wanneer je rust en wanneer je weer in beweging komt!

Welk beeld of welk symbool kan me helpen dit te herinneren? De lucht

Wat is je naam? De leegtede orkaan

Wie ben je?

Ik ben degene die rond draait in de lucht, zelf lucht is, een stroming veroorzaakt, wervelt, aanwezig is, voelbaar is, zichtbaar is.

Wat wil je me geven? Beweging. Besef dat je in de ruimte bent. Besef dat je kunt beïnvloeden, en ook beïnvloed kan worden.

Wat wil je van mij? Dat je het stille midden bent, het oog van de orkaan, de rust zelve. Laat het maar waaien om je heen! Breng je eigen geest tot rust en je kunt orkanen doorstaan.

Wat is je schaduwzijde? Als ik meega met de stroom kan het te hard gaan. Dan is geen contemplatie mogelijk.

Is er nog iets dat je wil zeggen? Kijk welke vorm van meditatie wèl geschikt is voor je. Integreer de geleerde meditatie in een vorm die beter bij je past.

Welk beeld of welk symbool kan me helpen dit te herinneren? Draaikolken

Wat is je naam? Het oog van de orkaanGa hier terug naar de achtergrondinformatie over SoulCollage®.